Navigatie

Onze missie is om dit ambachtelijke product van hoge kwaliteit aan te bieden, dat boven alles ecologisch verantwoord en milieuvriendelijk is voor iedereen die er goed uitziet, een verhaal te vertellen heeft over hun nieuwe mode-item voor gespreksstart en hun ecologische voetafdruk verkleint.

We willen het publiek informeren over de voordelen van het gebruik van kurk als alternatief voor dierlijk leer, duurzaamheid en schoonheid.

We willen ook graag verduidelijken dat kurkeiken geen bedreigde soort zijn, maar in feite een beschermde soort om ecologische redenen. Het is door de wet beschermd tegen kapen.

Door de vraag naar kurkproducten te laten groeien, zal de kurkindustrie worden gehandhaafd, waarbij ervoor wordt gezorgd dat de kurkeikbossen (Montados) in Portugal nog minstens 1000 jaar zullen leven. De Montados voorkomen verwoestijning en ondersteunen een breed scala van bedreigde diersoorten die eigen zijn aan het Iberische schiereiland van Portugal. Het enorme organisme dat de Montados is, wordt ook erkend als een ecologische structuur die voorkomt dat de dorre woestijnen van Afrika zich naar het noorden verplaatsen naar Europa.

Vanuit een meer praktische menselijke kant ondersteunt de kurkindustrie duizenden werknemers en hun gezinnen in Portugal. De kunst van het ontschorsen van de boom wordt van generatie op generatie doorgegeven en als het wordt gekoesterd, zal dit vele toekomstige generaties ondersteunen.

Ons doel is om een ​​sterke merkaanwezigheid te creëren in onze online winkel in België om een ​​grotere productvraag te creëren. Wij open binnenkort onze eerste fysieke winkel. Je moet het voelen om het te begrijpen. Het is net als het knuffelen van een boom, er is een natuurlijk begrip dat wordt uitgewisseld door de kurk die zijn unieke schoonheid en gevoel met je deelt en je geeft terug door je bewondering voor de kurk-look en -gevoel.
 

Ik ben verheugd en trots om dit unieke product met iedereen te delen, en we hopen dat je er net zo van geniet als ik!

omdat ik er zo van geniet om met  kurk te werken, hebben wij ook besloten om  te starten met creatieve workshop. Probeer eens een workshop uit. Ben je toch niet zo handig of heb je gewoon geen tijd? Dan ben je ook altijd welkom in onze webshop of in ons atelier na afspraak.

 

© 2018 - 2019 Studio Handmade | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel